Autors i Autores

Fina Anglès i Soronellas

Coberta de la cantata Foc, foc, xip, xap, xop.
Amb Josep Baucells, autor de la música de la cantata Foc, foc, xip, xap, xop (abril de 2000). Fotografia: Marta Badia.

Foc, foc, xip, xap, xop.

Cantata. Partitura i llibre del nen. Amb música de Josep Baucells per a l'Associació Cor Ciutat de Tarragona. Il·lustracions de Núria Rimbau.

Va ser estrenada a la ciutat de Tarragona el dia 15 de setembre de 2000. Intèrprets: Coral infantil Els Rossinyols de Tarragona, de l'Associació Cor Ciutat de Tarragona, Diables Infantils de Tarragona. Solistes: Xavier Pastrana i Albert Cid. Piano: Heïdrun Bergander i Marta Sardaña. Gralla: Daniel Carbonell. Percussió: Òscar Prats i Francesc Font;. Narrador: Joan Pascual. Direcció escènica: Marta Grau. Escenografia: Àlex Manriquez. Direcció: Josep Prats.

Com a espectacle programat pel Teatre Metropol a les'Matinals més menudes' va ser mereixedor del "Premi al millor espectacle infantil Tarragona 2001".

"Cantata d'homenatge a les festes populars i molt especialment als diables, al foc, l'aigua... En tot moment, la música, ja sigui en l'aspecte melòdic o rítmic, fa present un esperit que ve de molt lluny i que encara ara és ben viu. Les veus van acompanyades de piano a quatre mans, la qual cosa dóna consistència melòdica. També hi són presents la gralla seca, el timbal i un triangle, instruments que donen el color necessari perquè aquesta música agafi un regust popular".

Tret extret del 'Catàleg d'espectacles de la III Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa 2000, 3, 4 i 5 de novembre'. Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Barcelona, 2000.