Autors i Autores

Carles Mulet

Pòrtic

Carles Mulet Grimalt (Gata, Marina Alta, 1953). Narrador i poeta. S’ha dedicat també a la traducció, a la crítica i als estudis lingüístics i literaris, a la col·laboració periodística i a la didàctica. Viu a Pedreguer (Marina Alta).

Mestre de Primària i llicenciat en Filologia Catalana, ha treballat com a docent a primària i a secundària. Ha estat assessor de llengües del CEP i assessor tècnic de valencià. En l’àmbit educatiu ha publicat diversos llibres de text com també articles de didàctica.

Pel que fa a la creació literària, en la seva condició de narrador ha publicat Els mons d'Aixa (1981), Amarg com el sèver (1983) i Cossos i mossos (1998), a més de relats solts en antologies i en revistes literàries. Com a poeta, cal destacar els poemaris Quadern de sal (2011), Viatjar descansa (2016), Talismà (2017) i Naixement d’Islàndia (2019); poemes seus han estat traduïts a l’italià i al castellà. En assaig, sobresurt la seva dedicació a la crítica i als estudis literaris. També ha publicat diversos estudis i comunicacions relatius a altres àmbits de recerca com la política o l’educació. Ha mantingut també un treball continuat de col·laboracions en diverses publicacions periòdiques de la comarca i el país i en Nausica, el seu blog personal. Quant a la seva tasca de traducció, cal ressenyar La bona lletra (2018), novel·la de Rafael Chirbes i De la gran Safo soc parell (2019), antologia de poemes de Paul Verlaine.

Des del compromís permanent a nivell político-social, sindical i cultural, ha participat en diferents organitzacions com l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta o Acció Cultural del País Valencià.

És membre del consell de redacció de la revista literària L’Aiguadolç i membre del PEN Català.

Des del 2021, és vocal pel País Valencià de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Toni Terrades per a l'AELC.
Documentació i textos: Carles Mulet.
Fotografies: Arxiu personal de l'autor.